Olaug Bollestad
Foto: Landbruks- og matdepartementet

Bollestad ønsker å legge fram lov om pelsdyrforbud før sommeren

14. februar 2019

Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) vil få på plass et lovforslag mot pelsdyroppdrett i løpet av våren 2019.Høringsperioden for avvikling av pelsdyrnæringen er over, og landbruks- og matminister Olaug Bollestad jobber nå med å gjennomgå alle svarene. Totalt har det kommet inn 343 høringssvar, skriver Nationen.

Bollestad håper å få på plass et lovforslag om avvikling av pelsdyrnæringen i løpet av våren.

– Det er stort engasjement rundt dette, så jeg vil få gjort det og ikke hale ut tiden. Jeg har snart lest over 330 høringssvar, og det er jo som en liten bibel. Det er innlegg med stor og liten skrift. Det er ikke tatt stilling til når saken skal fremmes i Stortinget, men høringsfristen er satt slik at det skal være mulig å fremme saken i løpet av vårsesjonen 2019, sier Bollestad.

Forslaget om avvikling av pelsdyrnæringen ble videreført fra fjorårets Jeløya-plattform da Høyre, Frp og Venstre i januar forhandlet med KrF om en ny regjeringsplattform. Dermed har det flertall i Stortinget.

Forslaget har fått mye kritikk, og summen av hva pelsdyroppdretterne skal få i erstatning har blant annet vært et tema. Bollestad kan ikke så langt si noe om hvilke konsekvenser høringssvarene vil få for lovforslaget som det skal stemmes over.

– Vi går grundig gjennom og vurderer alle høringssvarene, men det er for tidlig å si noe om hvilke endringer som blir gjort som følge av de mange innspillene som er kommet, sier Bollestad.

(©NTB)