Jonas Gahr Støre
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Arbeiderpartiet varsler opptrappingsplan for jordbruket

22. april 2018

Arbeiderpartiet ønsker mer jord i drift, større avlinger og høyere selvforsyning. Om kort tid legger partiet fram en plan for hvordan det skal gjøres. Ap tar til orde for mer penger og høyere tilskuddssatser til grøfting og drenering. I tillegg kommer det klare signaler om at mer av støtten skal gå til små og mellomstore bruk og til regioner der jordbruksarealet i drift går ned.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og landbrukspolitisk talsperson Nils Kristen Sandtrøen letter på sløret om planen i et intervju med Nationen. De håper den vil skape optimisme i næringen.

– Et av hovedmålene er å styrke vår egen evne til å produsere mat av topp kvalitet og mer og bedre fôr til dyrene våre. Vi ser at vi har stort rom for å ruste opp jorden vår, sier Sandtrøen.

Støre mener at regjeringen fører en politikk som ensidig er rettet inn mot matproduksjon, mens Ap vil legge vekt på at jordbruket har flere viktige samfunnsfunksjoner.

– Vi mener at landbrukspolitikken har flere samfunnsoppdrag. Matproduksjon, men også bosetting, levende bygder og kultur, sier han.

(©NTB