Ole T Hofstad og Jan Yngvar Kiel
Ole T Hofstad og Jan Yngvar Kiel. Foto: Agrisjå

Agrisjå 2020 avlyst.

30. april 2020

Årets Agrisjå i Stjørdal blir avlyst. Det er klart etter at styret i arrangørselskapet har vurdert situasjonen som følge av koronapandemien. Nå håper arrangørene å kunne komme tilbake i 2021.

Ikke uventet måtte arrangørselskapet gå til det lite hyggelige skritt å avlyse Agrisjå for 2020, og messeleder Ole T. Hofstad legger ikke skjul på at det føles bittert. – Det er bittert for alle involverte, både for alle i arrangørstaben og for utstillerne. Vi var så godt i gang, hadde god kontroll på prosessen og vi kunne øyne et rekordarrangement i august. Aldri før har vi hatt så mange tidlig påmeldte og aldri før har vi sett sånn iver og entusiasme blant utstillerne.
Hofstad legger vekt på at beslutningen er tatt i tett dialog med utstillerne. – Agrisjå er først og fremst ei fagmesse for landbruket, og alt vi foretar oss skjer i nært samarbeid med de store maskinutstillerne. En messe i august ville bety en messe med vesentlige restriksjoner, som igjen ville bety mindre publikum, noe som ville skade Agrisjå sitt omdømme. I bransjen var det heller ikke særlig interesse for å flytte til september, da også det ville innebære usikkerhet, forteller Hofstad.

Arrangørene har et håp om å kunne være tilbake i 2021, men styreleder Jan Yngvar Kiel i arrangørselskapet framholder at dette er noe bransjen selv må ta stilling til. – En flytting av hele det såkalte messetriangelet hadde vært en mulighet. Det er det selvsagt bransjen selv ved Traktor og Maskinimportørenes forening (TLIF) som må ta stilling til. Det ville i så fall bety at Agroteknikk på Lillestrøm måtte forskyves til 2022. Styreleder Kiel framholder at Trøndelag og det nordenfjelske utgjør et av hovedområdene for landets landbruksnæring, og at det vil være lenge for landsdelens bønder å vente til 2023.

Kilde: Pressemelding fra Agrisjå