Kyr på beite
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Advarer mot nedslakting

24. juli 2018

Harald Volden proffessor i drøvtyggernæring og leder for FOU i TINE er redd for at bønder slakter ned dyr før de ser på andre tiltak. -Det finnes alternativer før man går så drastisk til verks sier Volden til Nationen.

– Hvis man endrer kraftfôrstrategien og får tak i halm, kan mye være løst. Selv om fôrkostnadene blir høyere vil melkeinntekter minus fôrkostnader komme ut med positivt fortegn, selv om det nok blir lavere enn tidligere år.

Volden  sier at ei melkeku kan klare seg fint med en kraftfôrandel på 75 prosent. Det viktige er å velge riktig kraftfôrblanding. Han trekker fram at kraftfôrindustrien har utviklet flere blandinger som kan fungere som grovfôrerstatter.

Ifølge Volden handler det om å spare på grovfôret og se på alternativer før man melder dyr til slakt.

– Konsekvensen av å slakte kyr er en økonomisk effekt man må slite med i flere år, mener han.

Les også Tine tilbyr fellesfinansiert fôringsrådgiving

(©NTB)