Skjermdump fra seminaret
Skjermdump fra seminaret

96 prosent spiser kjøtt.

15. mars 2023

En fersk undersøkelse viser at 96 prosent av nordmenn spiser kjøtt, dette tallet har vært omtrent uendret de siste 10-15 årene. Tallene ble lagt fram av Annichen Bahr Bugge, forbrukerforsker ved SIFO på  dagens bærekraftseminar arrangert av Norges Bondelag. 

Bugge presenterte tall fra Norske Spisefakta 2022, som viser at 89 prosent oppgir at de er altetende (spiser kjøtt og fisk), mens 7 prosent er fleksitarianere det vil si at de spiser kjøtt bare sporadisk. Det er altså bare 4 prosent som aldri spiser kjøtt. Hun kunne også fortelle at unge oppgir at de er mye mer interessert i vegetarmat enn eldre, men samtidig spiser de unge mye mer kjøtt enn de eldre.

På spørsmål om hvilke “nye” typer mat forbrukerne er interessert i å prøve, var svarene som følger:
Alger 46 %
Insekter: 29 %
Kunstig dyrket kjøtt: 24 %
Genetisk modifisert mat (GMO): 22 %

Du kan se hele seminaret her