Langeland20220523_144725[620]

Anton Langeland ny generalsekretær i Bonde- og Småbrukarlaget

27. oktober 2022

Anton Langeland er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Han tiltrer stillingen fra 1. januar 2023.

– Vi er glade for at Anton Langeland takker ja til stillingen og begynner hos oss på nyåret. Han brenner for norsk jordbruk, han har gode skussmål som leder og har erfaring fra forhandlinger og politisk arbeid. Som bonde har han også beina godt plantet i jordbruket, sier leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff.

Langeland har en mastergrad i organisasjonspsykologi, innovasjon og ledelse, og har mange års erfaring med ledelse fra privat og offentlig sektor. Han og kona driver gård i Hardanger med ammeku, sau og mjølk.

– Det er en fantastisk ære å få denne rollen. Jeg er ydmyk for den tilliten jeg får, og stolt av at Norsk Bonde- og Småbrukarlag mener at jeg er rett kandidat til å bidra til at organisasjonen og norsk landbruk har en framtid i Norge. Jeg ser virkelig fram til å bli kjent med de ansatte på kontoret og styret. Det er en brytningstid i landbruket nå som krever mye av NBS, og vi må ha fokus på å levere det styret trenger for å gjøre jobben. Jeg har høye forventinger til både meg selv og sekretariatet, og er sikker på at med de rette grepene, så vil NBS bli en større og sterkere organisasjon i tida framover, sier Langeland.

Situasjonen i norsk jordbruk er alvorlig, og behovet for en retningsendring i jordbrukspolitikken har blitt enda tydeligere. For NBS er dette prioritet fremover.

– Generalsekretæren er øverste ansvarlig for støtteapparatet til og et fast holdepunkt for vårt arbeid i jordbruksforhandlingene. Anton Langeland vil få en krevende start med å sette seg inn i dette. Vi har stor tro på at han tilegner seg denne kunnskapen raskt, sier Hoff.

– NBS er organisasjonen for alle som har troen på norsk landbruk og norsk mat på norske ressurser. Jeg håper at mange ser at tiden for å engasjere seg, er nå! Vi må holde trykket oppe og formidle situasjonen i jordbruket på en slik måte at det norske folk blir bedre kjent med oss, og mer stolte av det fantastiske landbruket vi har i dette landet, sier Langeland.

Det har de siste årene vært store utskiftninger blant de ansatte i NBS. Samtidig har organisasjonen vendt seg til nye digitale arbeidsmåter og -verktøy, og er i gang med å utvikle organisasjonen for framtida.

– Nå er det viktig for oss å bygge et sekretariat som kan bistå organisasjonen i alt vi må og vil gjøre. Vi mener Anton Langeland med hans erfaringer er riktig person for å lede dette arbeidet, avslutter Hoff.

Kilde: Pressemelding fra Bonde- og Småbrukarlaget