Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Yara med stor omsetningsvekst.

19. juli 2022

Yara fikk et resultat før skatt på 921 millioner dollar i andre kvartal, mot 706 millioner dollar året før. Omsetningen i andre kvartal endte på 6,4 milliarder dollar, opp fra 3,9 milliarder samme kvartal året før.

På forhånd var det ventet at Yara skulle legge fram et resultat før skatt på 1.089 millioner dollar, skriver E24 som viser til Infront.

Etter skatt endte resultatet på 667 millioner dollar, opp fra 539 millioner i 2021. Økte priser er blant årsakene til veksten.

Driftsresultatet kom inn på 1,2 milliarder dollar, en kraftig økning fra 477 millioner dollar året før.

– Yaras virksomhet er robust, og jeg vil takke hele Yara-organisasjonen for nok en sterk innsats i et volatilt marked. Det er imidlertid stor risiko for nitrogenmangel og videre prisøkninger dersom gassituasjonen i Europa forverres ytterligere, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara.

En kombinasjon av sesongmessig lavere etterspørsel på den nordlige halvkule og økt europeisk gasspris fører imidlertid til betydelige nedstengninger av nitrogenproduksjon i Europa, inkludert Yara. Yara har midlertidig stanset produksjonen ved flere fabrikker, tilsvarende en årlig kapasitet på 1,3 millioner tonn ammoniakk og 1,7 millioner tonn ferdigvare på nåværende tidspunkt, skriver Yara i børsmeldingen

Selskapet utbetalte utbytte på USD 796 millioner i andre kvartal, og styret vil vurdere ytterligere utbetalinger til aksjonærer i forbindelse med 3Q-resultatene.

(©NTB)