Foto: Pers Kjøkken / NTB
Foto: Pers Kjøkken / NTB

70 tonn importkjøtt med salmonella kan være solgt.

26. mars 2023

Flere titalls tonn med kjøtt som kan ha inneholdt salmonella har blitt solgt til forbrukere over store deler av landet.

– Det dreier seg om rundt 70 tonn som er distribuert til ulike deler av landet, sier Ingeborg Sveinsdottir i Mattilsynet til Nationen.

Det dreier seg om namibisk storfekjøtt som ankom i to store konteinere i fjor, og som skal ha gått inn i en rekke produkter. Ifølge Mattilsynet er mesteparten nå enten spist eller trukket tilbake.

Kjøttet skal hovedsakelig ha blitt solgt på Øst-, Sør- og Vestlandet.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at selskapet Pers Kjøkken trakk tilbake flere spekematprodukter. Årsaken var at det var påvist salmonella i kjøttvarer brukt i produksjonen av partier av disse varene.

Importøren, GPS Food Group Norway, hevder at de fikk dokumentasjon fra namibiske myndigheter om at kjøttet ikke inneholdt salmonella. Det samme hevder Fatland, som igjen kjøpte det fryste storfekjøttet fra importøren.

– Ja, vi fikk dokumentasjon på dette. Dokumentasjonen må være på plass for at varetransporten skal få passerer grensene til Norge, sa Rørvik tidligere i uken.

FHI bekrefter at de så langt ikke har påvist noen opphopning av tilfeller eller utbrudd som kan knyttes til funnet av salmonella i dette kjøttet.

(©NTB)

[email protected]