Den siste prognosen fra Norske Felleskjøp viser at norsk korn og kli vil utgjøre 57 prosent av kraftfôret til norske husdyr. 80 prosent av karbohydratbehovet vil dekkes med norsk korn. 50 prosent av matkornet vil være norsk.
Det er beregnet at det blir solgt 1 979 000 tonn kraftfôr fra 1. oktober 2019 til 30. september 2020. Andelen karbohydrat er beregnet til 70,5 prosent. Det er 1 079 000 tonn norsk fôrkorn tilgjengelig ( inkludert 67 000 tonn omdisponert matkveite i klasse 5.)
Dette betyr at det ligger an til en import på 269 000 tonn forkôrn.
50 prosent norsk matkorn.
Tildels mye regn i innhøstingsperioden gjorde at bare 47 prosent av kveiteavlinga holdt matkvalitet. I tillegg var en stor del av matkveita i proteinklasse 4 og 5 som bakeindustrien ikke har så stort behov for. Foreløpig ligger det an til at 11 000 tonn matkveite i klasse 4 blir overlagret til neste år, mens 67 000 tonn i klasse 5 omdisponeres til fôr.
Av totalt forbruk av matkorn i Norge vil andelen norsk med dette bli 50 % i sesongen.
Kilde: Norske Felleskjøp