Jordbær
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Norske jordbær i butikkene

1. juni 2018

De første kurvene med norske jordbær er allerede solgt. Fra neste uke blir det større mengder av søte, røde, norske bær i butikkene. Både i Østfold, Vestfold og i Rogaland er jordbærplukkingen i gang. Fra neste uke blir det større volum med norske bær i et større antall butikker.

Jordbærbonde Geir Joa i Rogaland forteller Stavanger Aftenblad at de har satt ny rekord med over 22.000 solgte kurver jordbær i jordbærbua si fra 16. mai til 1. juni. Han dyrker i veksthus og tunnelanlegg.

I Sarpsborg i Østfold er også plukkingen i gang. Den lange varmeperioden har modnet bærene raskere enn vanlig. Disse blir å finne i butikker på Østlandet over helgen, melder NRK.

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Barnes, tror imidlertid det kan bli en kortvarig jordbærsommer dersom varmen vedvarer.

– Høy temperatur og lite nedbør betyr at bæra drives fram fortere, og det kan gi lavere volum. Alt avhenger av været de neste ti dagene eller så, sier han til NRK.

Atle Olsen, kategorisjef for frukt og grønt i Coop, sier til Dagbladet at de første butikkene har fått inn norske jordbær, og fra neste uke regner de med å kunne selge mye norske bær over hele landet.

– De første bæra kommer fra Sarpsborg. Og vi kjører dem direkte inn til butikker i Oslo og Østfold fra mandag, sier han.

(©NTB)