Fersk statistikk fra Animalia viser at produksjon av sau og lam ble redusert med nesten 3 000 tonn (10,9%) i 2019 sammenlignet med 2018. Produksjonen er dermed tilbake under nivået i 2014, da stimulansen til økt produksjon av lammekjøtt startet.
Her er en oversikt over produksjon av sau og lam de siste seks årene.
Slaktevolum i tonn
2014 | 24 059 | |
2015 | 25 487 | +5,9% |
2016 | 25 879 | +1,5% |
2017 | 27 359 | +5,7% |
2018 | 26 952 | -1,5% |
2019 | 24 005 | -10,9% |
Men sjøl med en så stor reduksjon i produksjon ligger det nesten 2 900 tonn lammekjøtt på reguleringslager. Så det er bare å fastslå at salget av lammekjøtt har blitt kraftig redusert i 2019. Det positive er at lageret av sauekjøtt er så godt som tømt.
Markedsandeler
Nortura | KLF | |
2014 | 68,7% | 31,3% |
2015 | 69,2% | 30,8% |
2016 | 69,0% | 31,0% |
2017 | 69,3% | 30,7% |
2018 | 67,9% | 32,1% |
2019 | 67,4% | 32,6% |
Kilde: Animalia