Slaktestatistikken for første halvår viser at det er en nedgang på 7,3 prosent i slaktingen av svin. Mens det er en økning på 7,5 prosent for fjørfekjøtt. Også for storfe er det en liten økning sammenlignet med første halvår i fjor
Tabellen viser antall tonn slaktet i første halvår i 2019 og 2018.
2019 | 2018 | Endring | |
Svin | 64 677 | 69 807 | -7,3% |
Fjørfe | 52 975 | 49 300 | +7,5% |
Storfe | 43 126 | 42 642 | +1,1% |
Sau | 1 720 | 2 296 | -25,1% |
Rogaland det store kjøttfylket
Den fylkesvise oversikten viser at Rogaland fortsatt er det store kjøttfylket, spesielt på svineproduksjon er de klart størst. På fjørfekjøtt er Rogaland og Trøndelag nesten like store. Trønderne leverer mest storfekjøtt, den posisjonen vil bli utfordret av Innlandet neste år når Hedmark og Oppland slår seg sammen.
Tabellen viser antall tonn slaktet i første halvår i de ulike fylkene.
Fylke Svin Fjørfe Storfe
Det blir slaktet så lite sau og lam i første halvår at det er tatt ut av statistikken.
Kilde: SSB